Narkotikabrott – rätt försvarare ger dig rätt påföljd

Narkotikabrott är inte kul att bli anklagad för, oavsett om man är skyldig eller oskyldig. I båda fallen är det klokt att anlita en bra försvarsadvokat.

Att vara misstänkt för ett brott är sällan vare sig roligt eller uppskattat – oavsett om man är skyldig eller ej. Är du oskyldigt anklagad för till exempel narkotikabrott bör du självklart kontakta en bra försvarsadvokat. Du ska inte räkna med att det löser sig bara för att du själv vet att du är oskyldig.

En försvarsadvokat hjälper dig genom hela rättsprocessen, och kan även närvara vid förhör och liknande. Det rekommenderas inte att själv hantera sin rättsliga situation. Om du inte själv anlitar en försvarsadvokat kommer du tilldelas en offentlig försvarare. Detta är en viktig del av medborgarnas trygghet i en rättssäker stat som Sverige.

Narkotikabrott – kriminalvård som vägen ut ur missbruk

Om du är misstänkt för narkotikabrott på vad du själv inser är goda grunder (det vill säga att du står anklagad för ett narkotikabrott du faktiskt har begått) har du också all anledning att hålla din försvarsadvokat hårt i handen. En bra försvarsadvokat kan se till att ditt straff blir lindrigare än det annars blivit, och även styra straffet mot vård om du skulle behöva det.

Det är viktigt att du har med dig att den svenska kriminalvården verkligen är menad att vara just det – vårdande. Om du vill ha hjälp att ta dig ur ditt missbruk ska du kunna få det inom ramarna för ditt straff. Det är tyvärr vanligt att återfalla i såväl missbruk som brottslighet, men med rätt stöd har du alla möjligheter att vända ditt liv på rätt köl igen.

9 Dec 2022

Lag och juridik är ett snårigt område. På alltomlagen.se kan du hitta användbar information om lagar och regler som kan hjälpa dig om du eller någon anhörig har hamnat i knipa eller behöver juridiskt stöd av någon annan anledning. Vi har koll svensk lag och kan svara på dina juridiska frågor med hjälp av info från juridiska experter.