Advokater inom familjerätt i Eskilstuna

Det är vanligt att det blir osämja när man lämnar sin sambo. Genom att anlita en advokat i Eskilstuna kunnig i familjerätt får man hjälp med bodelning.

De hade varit ett par i sex år och tanken hade varit att de skulle hålla ihop för evigt. Men så fick Anders jobb i andra änden av landet, något som ingen av dem hade kunnat förutsäga. Han hade inte sökt jobbet men fick en befordran inom företaget, en befordran han helt enkelt inte kunde tacka nej till. Bara några månader senare flyttade han in i en övernattningslägenhet på orten.

Sambon Erika hade ett eget företag som äntligen började blomstra och ville inte flytta. De provade distansförhållande med det fungerade inte och separationen blev ett faktum. Det var då det jobbiga började. Helt plötsligt blev de som varit så kärleksfulla mot varandra bittra fiender. Inte ens bohaget kunde de komma överens om och Erika insåg att de behövde hjälp.

Advokat inom familjerätt löste oenigheterna

På eget bevåg kontaktade hon en advokat som arbetar med familjerätt i Eskilstuna. Det gjorde Anders allt annat än glad. Han menade nämligen att de flesta möblerna var hans och han oroade sig för att Erika nu skulle få alla de saker han satte värde på. Därför kom han upp till Eskilstuna för att även han träffa advokaten.

Det visade sig att allt som köpts till hushållet under tiden de varit tillsammans skulle delas lika. Det som de köpt innan de flyttat ihop tillhörde respektive person. Det lugnade Anders då de saker han oroade sig för var saker han haft med sig i boet. När allt blev tydligt för dem kunde de andas ut och avsluta förhållandet på god fot. De sa båda att nästa gång de skulle bli sambo skulle de göra ett samboavtal.

15 Dec 2023

Lag och juridik är ett snårigt område. På alltomlagen.se kan du hitta användbar information om lagar och regler som kan hjälpa dig om du eller någon anhörig har hamnat i knipa eller behöver juridiskt stöd av någon annan anledning. Vi har koll svensk lag och kan svara på dina juridiska frågor med hjälp av info från juridiska experter.