Misstänkt för brott? Ring en advokat

Det finns ingen tid att förlora. Är du seriöst misstänkt för ett brott gör du bäst i att kontakta en advokat med en gång. Offentlig försvarare får du tillgång till först efter häktning.

Att navigera i den svenska rättsapparaten är ingen enkel match. Kanske tänker du att den svenska modellen med välfärd och rättvisa för alla gör att saker som att vara i klammeri med rättvisan liksom löser sig av sig självt? Möjligen var det sant en gång i tiden, men inte nu längre. Rättssystemet är en komplex historia och vägen från att “bara” vara misstänkt för brott till platsen på den åtalades bänk kan vara kortare än du tror. Det är viktigt att ditt juridiska ombud har varit med från dag ett. Ju mer informerad han eller hon är om dig och ditt fall, desto bättre.

Oskyldig eller ej när man misstänks för brott

Även om du faktiskt är oskyldig till det brott du är misstänkt för kommer du behöva ta kontakt med en advokat. Att ta kontakt med vederbörande redan innan du eventuellt blivit frihetsberövad kan ha stora fördelar. Inte minst underlättar det kommunikationen er emellan på ett tidigt stadium. En advokats arbete börjar redan vid det första förhöret, om inte innan. Att du som misstänkt omgående ser till att ha juridiskt ombud på plats behöver inte göra att graden av misstanke höjs från polisens sida, tvärtom. Snarare är det den som försöker verka oskyldig men inte är det som undviker att blanda in advokat på förhörsstadiet. Läs mer om brott på denna sida: misstänktförbrott.nu 

24 Oct 2021

Lag och juridik är ett snårigt område. På alltomlagen.se kan du hitta användbar information om lagar och regler som kan hjälpa dig om du eller någon anhörig har hamnat i knipa eller behöver juridiskt stöd av någon annan anledning. Vi har koll svensk lag och kan svara på dina juridiska frågor med hjälp av info från juridiska experter.