Fyra tillfällen då man kan behöva en fastighetsjurist i Stockholm

Det finns vissa tillfällen då man kan behöva en fastighetsjurist i Stockholm. Som tur är finns det gott om firmor som specialiserat sig på detta i huvudstaden.

Det finns mer än ett tillfälle då man kan behöva en fastighetsjurist i Stockholm. Först ut i listan av tillfällen då en fastighetsjurist kan komma väl till pass är vid en ombildning. Att ombilda ett hyreshus till bostadsrätter är inte det lättaste och inget gemene man kan lösa på egen hand. Det krävs verklig expertis för att hjälpa till med rådgivning gällande ombildningen.

Ett annat tillfälle då en fastighetsjurist kommer väl till pass är vid tvister gällande fastigheter. Fastighetsjuristen har stenkoll på vad som gäller kring fastighetsfrågor och kan rådgöra, alternativt medla när det uppstår en fastighetstvist. Juristen kan även företräda en klient om tvisten kring fastigheten inte kan lösas genom medling.

Flera anledningar att anlita en fastighetsjurist

I fastighetsprojekt blandar man nästan alltid in jurister som är experter på fastighetsfrågor. Den som projekterar för en större fastighet i Stockholm vänder sig självklart till en fastighetsjurist i Stockholm. Denne är med all trolighet inte bara proffs på den juridiska biten av fastighetsprojekt utan känner även till vad som gäller i staden Stockholm.

Sist men inte minst får man inte glömma att en fastighetsjurist kan göra stor nytta när det gäller att ta fram avtal. Hyresavtal, överlåtelseavtal och förvaltningsavtal är några av alla de avtal fastighetsjurister har stenkoll på och mer än gärna hjälper till med.

8 May 2023

Lag och juridik är ett snårigt område. På alltomlagen.se kan du hitta användbar information om lagar och regler som kan hjälpa dig om du eller någon anhörig har hamnat i knipa eller behöver juridiskt stöd av någon annan anledning. Vi har koll svensk lag och kan svara på dina juridiska frågor med hjälp av info från juridiska experter.