Få hjälp med ditt arbetstillstånd

Har du ett arbete på gång i Sverige och behöver få hjälp med hela processen när det gäller att få arbetstillstånd? Då är det bäst att du kontaktar en juristfirma som är experter inom området.

Vill du arbeta i Sverige och har fått ett erbjudande om anställning här, kan både du och din kommande arbetsgivare få hjälp med det juridiska. Det gäller förstås ansökan, och att alla dokument blir rätt ifyllda, men du kan få mycket mer hjälp än så. En expert på arbetsrätt, lönehantering och uppehållstillstånd tar sig an ditt ärende och bevakar det, så att du får all assistans du behöver inför ditt nya jobb.

Professionell och effektiv hantering

Man måste ha arbetstillstånd om man kommer från andra länder och vill börja jobba i Sverige. För att kunna söka det ställs det vissa krav. Exempelvis måste du ha ett giltigt pass, och din arbetsgivare måste ge dig ett seriöst erbjudande om ett jobb som du kan försörja dig på. Det betyder att din lön måste motsvara åtminstone det som anges i kollektivavtal. Dessutom måste arbetsgivaren ha för avsikt att erbjuda dig sjukförsäkring, trygghetsförsäkring, livförsäkring och tjänstepensionsförsäkring.

Juristfirman håller koll på ansökningsprocessen och följer upp den, så att inget lämnas åt slumpen. Exempelvis kan de kontakta Svenska ambassaden i det land du befinner dig, de svarar på förfrågningar från Migrationsverket, och de tar del av och granskar alla dokument som rör ditt ärende. De samarbetar med din arbetsgivare och försöker i möjligaste mån skynda på processen med ditt arbetstillstånd.

24 Sep 2021

Lag och juridik är ett snårigt område. På alltomlagen.se kan du hitta användbar information om lagar och regler som kan hjälpa dig om du eller någon anhörig har hamnat i knipa eller behöver juridiskt stöd av någon annan anledning. Vi har koll svensk lag och kan svara på dina juridiska frågor med hjälp av info från juridiska experter.